Adriatique

Ultrazvučna kavitacija

Ultrazvučna kavitacija (lipoliza) predstavlja definitivno najefikasniju metodu za uspešnu eliminaciju lokalno nagomilanih masnih naslaga i celulita pomoću niskofrekventnog ultrazvuka. To je neinvazivan, potpuno bezbolan i bezbedan tretman, koji uništava masne ćelije i omogućava brzo sigurno i efikasno preoblikovanje tela.

Razbijanje masnih naslaga u potkožnom tkivu rezultuje smanjenjem obima tretiranog dela tela. Ovim tretmanom možemo delovati na masne naslage koje su lokalizovane na većini regija tela,a najviše se koristi za uklanjanje masnoća i celulita sa: stomaka, butina, zadnjice, bokova, nadlaktica i struka.

Tretmani tela

Kavitacija je potpuno bezbedan tretman jer niskofrekventni ultrazvuk prodire do tačno odredjene dubine i deluju isključivo na masne ćelije u podkožnom tkivu i nema štetnog efekta na dublje tkivo i organe. Tretman ultrazvučne kavitacije je namenjen svim ZDRAVIM ženama i muškarcima, svih starosnih kategorija, koji ne žele da se podvrgnu hiruškoj liposukciji (zbog straha, rizika, vremena oporavka…) a koji žele da se reše upornih masnih naslaga koje opstaju uprkos dijetama i vežbanju.

Koliko je tretmana potrebno?

Broj tretmana je individualan, a određuje ga naš stručni tim nakon pregleda klijenta. U proseku je potrebno 610 tretmana po regiji koju tretiramo zavisno od količine masnih naslaga koje su prisutne. Takođe, na konsultacijama ćete dobiti detaljne informacije o samom tretmanu, savetima kojih se treba pridržavati, kao i predloge za prateće tretmane ukoliko postoje potrebe za tim (zatezanje kože, eliminacija viška tečnosti, podsticanje limfne drenaže) kako bi na što bolji, brži i bezbedniji način došli do željenog preoblikovanja tela.

Tretmani se rade jednom ili dva puta nedeljno (na 5-7 dana) u zavisnosti od trajanja tretmana (30-60min). Sam tretman je prijatan, nije potrebno vreme oporavka, tako da odmah nakon tretmana možete da se vratite svojim uobičajenim aktivnostima. Rezultati Ultrazvučne kavitacije su vidljivi odmah, već nakon prvog tretmana. Uništene masne ćelije se više ne regenerišu, uništene su trajno, a svakim narednim tretmanom telo se sve više i lepše reoblikuje. Za postizanje najboljih reszultata, neophodno je da se pridržavate saveta vezanih za povećan unos tečnosti, umerenu ishranu i fizičku aktivnost.

Tretmani na akciji ovog meseca

Veliki popusti do 30% za tretmane koji se nalaze na akciji ovog meseca. Pogledaj ponudu!

ultrazvučna kavitacija

Kako funkcioniše tretman kavitacije?

Pravila Kojih Se Treba Pridržavati Tokom Serije Tretmana

Sonda za kavitaciju emituje niskofrekventni ultrazvuk, čiji efekat dovodi pucanja membrane masnih ćelija i izlivanja njihovog sadržaja u međućelijski prostor u obliku triglicerida, koji se pod uticajem enzima razgradjuju (lipoliza) do glicerola i viših masnih kiselina.

Oslobodjeni glicerol koji je rastvorljiv u vodi, preko limfnog sistema ulazi u metaboličke procese za dobijanje energije, dok nerastvorne više masne kiseline odlaze u jetru gde se razgrađuju kao svaka masna kiselina uneta hranom.

Kada započnete sa tretmanima kavitacije, neophodno je da se pridržavate sledećih saveta kako bi što pre došli do željenih rezultata i kako bi tretmani bili potpuno bezbedni za vaše zdravlje:

 • izbegavati hranu 2 sata pre i jedan sat posle tretmana;
 • potrebno je popiti bar 2 litre vode pre kavitacije (ne odnosi se na sokove, čajeve, kafe…);
 • izbegavati unos alkohola i kofeinskih napitkaka dan pre i posle tretmana;
 • unositi hranu bogatu vlaknima, povrce i voće a izbegavati masnoće, slatkiše, skrob i druge šećere;
 • izmedju tretmana unositi minimum 2 litre tecnosti dnevno, kako bi olaksali jetri i bubrezima posao prerade i izabcivanja rastopljenih masih naslaga;
 • praktikovati fizičke aktivnosti, aerobne vezbe, šetnja minimalno 20 min dnevno, kako bi sagorevali oslobođene masnoće nakon kavitacije;
 • tokom menstrualnog ciklusa, tretman kavitacije se NE RADI

Ultrazvučna kavitacija je kontraindikovana i ne obavllja se kod

Vazno je napomenuti da se kavitacijom unistavaju lokalizovane masne naslage, i da to nikako nije metoda za resavanje problema preterane gojaznosti. Takodje tretman je kontraindikovan kod:

 • trudnica
 • dijabetičara
 • osoba sa bubrežnim oboljenjima
 • srčanim bolesnicima
 • osobama koje imaju povećan holesterol i trigliceride u krvi
 • osobama sa bolestima jetre, tumorima…

Pogledajte cene ultrazvučne kavitacije, kao i drugih tretmana u našem Laser Centru.

Rezerviši termin

Popunite formu i izvršite rezervaciju online.