Adriatique

Lasersko Uklanjanje tetovaže

Lasersko uklanjanje tetovažeuspešno, bezbedno i bezbolno. Nije retkost da se tokom života menja naš osećaj prema značenju same tetovaže ili stav prema poruci i simbolu koji ona nosi sa sobom. Ukoliko ste vremenom postali nezadovoljni svojom tetovažom, bilo samo njenim izgledom ili njenim značenjem, naš Nd:YAG laser najsavremenije tehnologije Vam može omogućiti da je uspešno uklonite.

Tetovaže se mogu razlikovati po vrsti pigmenta koji se koristio za tetoviranje, po boji pigmenta kao i po dubini na kojoj je pigment smešten u kožu. Sve su to faktori koji odredjuju koliko će tretmana biti potrebno kako bi smo došli do uspešnog uklanjanja tetovaže. 

Lasersko Uklanjanje pigmentacija

Tetovaže kod kojih se pigment nalazi u površinskim slojevima kože, one koje su lošije uradjene ili su u tamnoj boji se lakše uklanjaju. One tetovaže kod kojih je pigment u dubljim slojevima kože, koje su kvalitetno uradjene, višebojne ili one gde je došlo do mešanja različitih pigmenata (prerađene tetovaže) zahtevaju veći broj tretmana laserom.

Tetovaže kod kojih se koristio tamniji pigment (crna, tamnoplava, tamnobraon) se uklanjaju lakše, dok pigmenti svetlijih nijansi (žuta, crvena, zelena) zahtevaju veći broj tretmana i teže se uklanjaju.

Kako izgleda tretman laserskog uklanjanja tetovaže?

Uklanjanje tetovaža se postiže kratkim impulsom laserskih zraka visoke energije, koji prodiru u dubinu kože i deluju iskljčivo na pigment i neoštećuju okolno tkivo. Trajanje impulsa se meri u pikosekundama, što upravo i omogućava da laser deluje izuzetno velikom energijom zraka, a da pri tom ne ošteti samo tkivo. Laserski zrak, zahvaljujući specifičnoj talasnoj dužini, pogađa samo određeni pigment (jednu boju) u datom trenutku.

U našem centru dostupan je Nd:YAG laser savremene pico tehnologije, kojeg karakteriše snažan laserski zrak koji dopire do slojeva kože u kojima se nalazi pigment koji upija svetlosnu energiju zraka, što dovodi do njegovog razbijanja na veliki broj sitnih čestica, koje bivaju obrađene od strane ćelija imunološkg odgovora, a zatim i eliminisane iz organizma.

Tretmani na akciji ovog meseca

Veliki popusti do 30% za tretmane koji se nalaze na akciji ovog meseca. Pogledaj ponudu!

lasersko uklanjanje tetovaže

Da li je tretman bolan?

Pravila i pripreme za tretman

Tokom tretmana se može osetiti blaga neugodnost, u vidu peckanja ili žarenja. Upotreba leda tokom tretmana i posle njega, može učiniti sam tretman prijatnijim.

Ukoliko je neophodno, kod osoba sa vrlo niskim pragom tolerancije na bol, može se lokalno aplikovati anestezija u vidu kreme ili gela. Regija koju smo tretirali laserom dobija smeđe braonkastu boju, može biti lokalno prisutan blagi otok i peckanje koji ubrzo prestaju.

Pre dolaska na tretman potrebno je obrijati regiju koju ćemo tretirati laserom. Takođe, par nedelja pre tretmana je potrebno izbegavati sunčanje i solarijum.

Koliko je tretmana potrebno?

Ukupan broj kao i uspešnost tretmana je individualan i zavisi od brojnih faktora: dubine na kojoj se nalazi pigment u koži, boje pigmenta, veličine tetovaže, karakteristike kože klijenta, starosti tetovaže. Najlakse se uklanjaju jednobojne, pliće i starije tetovaže.

Uklanjanje tetovaža je proces i potrebno je vreme za postizanje rezultata. Obično zadovoljavajuće rezultate postižemo za 610 tretmana. Tretmani se izvode u razmaku od 8 nedelja, kako bi se koža regenerisala u međuvremenu. Koža nakon ovog tretmana je pojačano osetljiva na sunčeve zrake, NEOPHODNO JE KORISTITI ZASTITNI FAKTOR 50 i ne izlagati tretiranu regiju dirktnom UV zračenju.

Oporavak i nega nakon laserskog uklanjanja tetovaže

U prvim satima nakon tretmana, može se javiti subjektivni osećaj topline na tretiranoj regiji, tako da se preporučuju hladne obloge ili led, a poželjno je i korišćenje antibiotske kreme ili masti.

U prvih 4-5 nakon tretmana bi takođe trebalo voditi računa da se tretirana regija ne izlaže toloti (UV zračenje, direktno sunce, solarijum, sauna, parno kupatilo) uz obavezno korišćenje zastitnog faktora 50.

Potrebno je izbegavati znojenje i preteranu fizičku aktivnost. Tretiranu regiju ne bi trebalo prati toplom vodom, ne treba trljati, vec samo blago tapkati, bez sapuna i sunđera.

Pogledajte cene laserskog uklanjanja tetovaže, kao i drugih tretmana u našem Laser Centru.

 

Rezerviši termin

Popunite formu i izvršite rezervaciju online.