Adriatique

Obrve i trajna šminka

Trajna šminka je permanentana šminka namenjena za ulepšavanje i isticanje prirodnih crta lica, obrva, usaana, kapaka. Tretman predstavlja mikropigmentaciju organskog pigmenta u epiderm. Termin mikropigmentacija se koristi u kozmetičkoj struci i označava i privremenu tetovažu lica.

Ipak u skladu sa savremenim trendovima, žene najčešće konturišu, iscrtavaju i tetoviraju obrve različitim tehnikama koje se vremenom smenjuju po svojoj popularnosti. Još pre više od desetak godina se počelo sa zamenom prirodnih obrva za iscrtavanje željenog oblika pomoću trajne šminke.

Lasersko Uklanjanje pigmentacija

Prvo se započelo sa trendom tetoviranja obrva koje je napredovalo ka različitim tehnikama japanskog iscrtavanja obrva i mikroblading-a kako bi obrve dobile prirodniji oblik.

Problem nastaje jer se modni trendovi oblika i izgelda obrva vrlo brzo smenjuju, pa se vremenom javlja želja za uklanjanjem permanentne šminke i obrva i zamenom za neku novu tehniku i izgled. Takođe, postoje i dame koje ne budu zadovoljne izgledom uradjene trajne šminke i obrva, pa požele da ih se reše odmah.

Bitno je da znate da se prvi tretman laserskog uklanjanja trajne šminke i obrva može raditi najranije godinu dana nakon nanošenja boje. Trajna šminka i različite tehnike obrva i jesu jedna vrsta tetovaže, samo za razliku od klasične tetovaže, one vremenom postaju svetlije.

Tretmani na akciji ovog meseca

Veliki popusti do 30% za tretmane koji se nalaze na akciji ovog meseca. Pogledaj ponudu!

lasersko uklanjanje obrva i trajne šminke

Lasersko uklanjanje trajne šminke i obrva je tretman koji se radi: ukoliko ste postali nezadovoljni izgledom i oblikom već postojeće trajne šminke, obrva, usana, kapaka ili ukoliko su vremenom izbledele. Ukoliko želite da je zamenite za neku drugu tehniku ili je uklonite zauvek ovaj tretman je pravi izbor za Vas.

U našem laserskom centru ovaj tretman radimo pomoću savremenog Nd:YAG lasera koji daje odlične rezultate. Laser deluje svojim izuzetno kratkim svetlosnim impulsima visoke energije i odredjene talasne dužine, koji prolaze bezbedno kroz kožu i deluju isključivo na pigment. Pigment upija svetlosnu energiju ovih impulsa i biva uništen, a zatim dejstvom ćelija imunološkog sistema i putem limfnog sistema biva eliminisan iz organizma.

Tokom tretmana nema oštećenja okolnog tkiva upravo zbog izuzetno kratkog trajanja laserskog impulsa. Vreme trajanja impulsa našeg Nd:YAG lasera se meri u pikosekundama. U zavisnosti od praga tolerancije za bol, osetljivije osobe mogu osetiti eventualno blago peckanje ili zarenje, pa korišćenje hladnih obloga može olakšati period nakon tretmana.

Posle tretmana u nekim slučajevima postoji mogućnost blagog otoka, koža može u prvom momentu izgledati povredjeno (u zavisnosti od tipa kože i pigmenta koji uklanjamo) ali se situacija ubrzo smiruje uz korišćenje posttretmanske nege. Nakon tretmana potrebno je koristiti antibiotsku mast ili Pantenol mast 3 puta dnevno, 3-7 dana. Takođe, trebalo bi izbegavati izlaganje direktnom suncu i solarijum.

Koliko tretmana je potrebno?

Broj tretmana je individualan u zavisnosti od toga šta želimo da postignemo, kao i od boje i starosti same trajne šminke. Za potpuno uklanjanje trajne šminke potrebno je 45 tretmana, ponekad i više zavisno od problematike. Ukoliko je vaša želja samo da izbledite staru boju, kako bi radili korekciju i nanošenje nove boje, potreban je manji broj tretmana.

Razmak izmedju tretmana treba da bude 4-6 nedelja, kako bi se koža u medjuvremenu regenerisala. Kontraindikacije za izvodjenje ovog tretmana su: trudnoća, epilepsija, dijabetes, koagulopatije, boje i pigmenti koje sadrže titanijum-oxid.

Pogledajte cene laserskog uklanjanja obrva i trajne šminke, kao i drugih tretmana u našem Laser Centru. 

Rezerviši termin

Popunite formu i izvršite rezervaciju online.