Adriatique

Laserska epilacija

Laserska epilacija je inovativna metoda koja će Vam obezbediti da se kroz nekoliko tretmana zauvek rešite neželjenih dlačica, uraslih dlaka, iritacija i upala kože, kao i flekica na koži koje posledično nastaju nakon urastanja. Zahvaljujući tretmanima laserke epilacije, do trajnih rezultata u odstranjivanju dlačica sa ciljane regije se dolazi brzo, efikasno, potpuno bezbedno i minimalno bolno.

Funkcionisanje metode laserske epilacije se zasniva na tome da se laserski snop usmerava direktno na kožu, unutar koje biva apsorbovan u pigmentu folikula dlake (melaninu). Svetlosna energija lasera se u korenu dlake pretvara u toplotnu energiju, što prouzrokuje uništavanje samog folikula, a da okolno tkivo tom prilikom ostane neoštećeno. Količina toplotne energije koja se stvara u korenu dlake pod uticajem svetlosne energije laserskog snopa, direktno će zavisiti od količine pigmenta melanina dlake.

Što je boja dlake tamnija, to je efikasnost epilacije veća, pošto će tamnije dlake privući više fotona i upiti veću količinu svetlosne energije. Najbolji efekti tretmana epilacije će biti izraženi kod osoba koje poseduju tamne i debele dlačice i svetliji ten kože. Svetle i paperjaste dlačice upijaju manje svetlosne energije pa zato sporije reaguju na dejstvo lasera.

Važno je napomenuti da folikul dlake sadrži najviše pigmenta melanina kada se dlaka nalazi u aktivnoj fazi rasta. Međutim, nisu sve dlake uvek i u isto vreme u aktivnoj fazi rasta. Određeni procenat dlaka se nalazi u fazi mirovanja, pa je zbog toga potrebno ponavljati tretmane laserske epilacije kako bi se i preostale dlačice uništile kada pređu u aktivnu fazu rasta.

Kada su vidljivi efekti laserske epilacije?

Kada se tretmani laserske epilacije obavljaju pomoću kvalitetnog lasera i od strane stučnog medicinskog osoblja, rezultati će biti vidljivi već nakon prvog tretmana. Neposredno nakon prvog tretmana laserske epilacije (10-14 dana nakon tretmana) otpadne i do 30% ukupnog broja dlačica, a preostale budu izmenjene, oslabljene i rastu sporije, pa je upotreba brijača do sledećeg tretmana svedena na minimum. Sa svakim narednim tretmanom broj dlačica će se sve više i više smanjivati.

Tretmani na akciji ovog meseca

Veliki popusti do 30% za tretmane koji se nalaze na akciji ovog meseca. Pogledaj ponudu!

10

Koliko Tretmana Epilacije je Potrebno?

Broj tretmana koji će biti potreban je individualan i zavisi od nekoliko faktora: stepena maljavosti osobe, boje i jačine dlačica, boje kože, hormonskog (dis)balansa, uzrasta, pola… U proseku, za postizanje trajnog efekta epilacije potrebno je 6-8 tretmana. Vremenski razmak između dva tretmana treba da bude u opsegu od 4-6 nedelja.

Koliko traju efekti laserske epilacije?

Kao što smo već pomenuli, efekti laserske epilacije su trajni, pošto se jednom uništen folikul (koren) dlake ne regeneriše. Ipak, kako svako od nas u svojoj koži poseduje i dlake u neaktivnoj fazi rasta, sasvim je prirodan proces da se te dlake aktiviraju i nakon nekog vremena počnu da izbijaju na površinu.

Iz tog razloga, potrebno je obavljati „godišnje održavanje“ u vidu jednog tretmana, kako bi se trajni efekti glatke kože bez dlačica prolongirali i zadržali.

Priprema Za Lasersku Epilaciju

Pravila Kojih Se Treba Pridržavati Tokom Serije Tretmana

Kada odlučite da otpočnete sa tretmanima trajne laserske epilacije,neophodno je odraditi pripremu, koja podrazumeva prestanak sa tretmanima koji čupaju dlake iz korena kao što su depilacija voskom, pincetom, depilatorom… i to najmanje 4 nedelje pre prvog tretmana laserom. Da bi proces trajnog uklanjanja dlačica laserom bio uspešan, postojanje korena dlake je od suštinske važnosti pa je poželjno i preporučeno da se dlačice, sa regija koje će biti tretirane, uklanjaju brijačem ili makazicama.

U pojedinim slučajevima, npr. kada je u pitanju lice, dame mogu koristiti i depil kremu. Što se tiče potrebnih preduslova u vezi stanja kože, neophodno je izbegavati direktno izlaganje suncu, sunčanje i solarijum, najmanje 7 dana pre i posle tretmana laserom, kako ne bi došlo do nastanka hiperpigmentacijskih promena na koži. Iz tog razloga, u slučaju neizbežnog povećanog izlaganja sunčevim zracima onih regija koje smo tretirali laserom, obavezno je korišćenje zaštitnog faktora 50.

Da li je laserska epilacija bezbedna?

Tretmani laserske epilacije su u potpunosti bezbedni ukoliko ne postoji nijedna zdravstvena prepreka za njihovo obavljanje i kada ih obavlja stručno medicinsko osoblje. Laserski zraci koje emituje laser dopiru u pliće slojeve kože i tu imaju uticaj samo na koren dlake, tako da nemaju uticaj na žlezdano tkivo koje se nalazi znatno dublje.

Laserska epilacija je kontraindikovana i ne obavlja se kod:

  •  Trudnica i dojilja 
  • Hormonskog disbalansa
  • Prisutnih akutnih upalnih procesa na koži (lupus, virtiligo…)
  • Kancera kože ili istorija kancera kože
  • Postojanja neuroloških oboljenja, epilepsije
  • Korišćenja fotosenzitivnih lekova

Da li je tretman laserske epilacije bolan?

Tretman lasrske epilacije nije bolan. Tokom samog tretmana, usled dejstva toplotne energije, možete osetiti blago peckanje u zavisnosti od individualnog praga bola, gustine dlaka ili regije koju tretiramo. Iz istog razloga, tokom i neposredno nakon tretmana je moguća pojava blagog crvenila po koži, koje se povlači ubrzo nakon završetka tretmana. Kako bi tretmane učinili maksimalno komfornim i gotovo bezbolnim, savremeni laseri poseduju napredne sisteme hlađenja.

Koji Laser Koristimo?

Laserski centar Adriatique u svom radu koristi ALFA DIODNI LASER najsavremenije nemačke tehnologije, čijom efikasnošću i bzinom ćete biti oduševljeni jer:

  • poseduje izuzetno veliku i savršeno kontrolisanu snagu, što ga čini izuzetno efikasnim, pa su efekti vidljivi već nakon prvog tretmana;
  • u radu istovremeno emituje zrake na 3 talasne dužine, tako da prepoznaje, prilagođava se i pruža efikasan odgovor na različite individualne potrebe i zahteve u smislu: boje dlačica, tona kože, gustine i debljine same dlačice;
  • poseduje odličan sistem hlađenja, koji ne dozvoljava pregrevanje lasera i čini tretman maksimalno komfornim i bezbolnim.

Pogledajte cene laserske epilacije, kao i drugih tretmana u našem Laser Centru.

Rezerviši termin

Popunite formu i izvršite rezervaciju online.