Adriatique

Dermapen tretman

Dermapen tretman predstavlja unapređenu vrstu mezoterapije. Poznato je da sa godinama, u procesu starenja, koža počinje da gubi na jedrini, volumenu, tonusu, čvrstini, svežini i vitalnosti. Usled smanjenja kolagena ona postaje tanja, a zbog slabljenja cirkulacija se pojavljuju bore, hiperpigmenacijske flekice ili neujednačen ten. Na žalost, to je proces koji se ne može izbeći.

Već nakon 25-te godine, postepeno počinju da se primećuju prvi znaci starenja koji postepeno dalje samo napreduju. Na brzinu procesa starenja dodatno utiču negativni uticaji spoljašnje sredine kao i životne navike pojedinca. Prekomerno izlaganje suncu, premalo sna, stres, konstantno prekrivanje kože jakom šminkom, prekomerno konzumiranje alkohola i cigareta su faktori koji će dodatno ubrzati procese starenja.

Tretman dermapenom predstavlja revolucionarnu unapredjenu vrstu mezoterapije i svrstan je medju najbolje i najdelotvornije anti-age metoda u 21-om veku, kojim postižemo revitalizaciju i potpuno podmladjivanje, kao i rešavanje najupornije problematike na koži.

Tretmani lica

Dermapen tretman se izvodi električnim uređajem koji podseća na olovku, pa odatle i sam naziv tretmana. Napravljen je od nerđajućeg čelika, a na njegovom vrhu se montira specijalni sterilni nastavak sa iglicama koji se menja prilikom svakog izvođenja.

Dermapen predstavlja unapređenu vrstu mezoterapije jer su iglice dermapena, za razliku od mezoterapije i dermorolera, dosta tanje i gušče, što dovodi do toga da se pore kvalitetnije popunjavaju. Takođe, prednost dermapena je što dubinu uboda možemo podešavati i prilagođavati, a to je veoma značajno za efikasno rešavanje raznovrsne problematike i stanja kože.

Efekti dermapena se postižu na dva načina: 

 • Stvaranjem kontrolisanih mikrooštećenja podstiču se procesi regeneracije tkiva, stimuliše se firoblast na povećano stvaranje kolagena i elastina, čime postižemo podmladjivanje i revitalizaciju kože.
 • Farmakološkim dejstvom aktivnih supstanci iz koktela koje nanosimo na kožu, koji još dodatno potpomažu ove procese.

Ovaj biostimulacioni i regenerativni tretman se izvodi tako što iglicama pravimo vertikalne ubode, što stvara kontrolisana mikro oštećenja na koži i omogućava bolju apsorpciju aktivnih supstanci. Kao odgovor na ove nadražaje, koža reaguje tako što pojačano produkuje ćelije koje su odgovorne za sintezu kolagena i elastina.

Ovim igličastim penetracijama pomoću dermapen aparata, mi stvaramo mikrokanaliće u koži i tako obezbedjujemo prolaz i apsorpciju aktivnih supstanci iz preparata (aminokiseline, vitamini, minerali, hijaluronska kiselinu…), koje treba da ispolje svoje farmakološko dejstvo u dubljim slojevevima kože, stimulišući procese regeneracije i podmladivanja kože.

Tretmani na akciji ovog meseca

Veliki popusti do 30% za tretmane koji se nalaze na akciji ovog meseca. Pogledaj ponudu!

Dermapen Tretman

Kako se izvodi Dermapen tretman?

Dermapen tretman izvodimo na sledeći način:

 • Pre samog početka, potrebno je uraditi pripremni tretman u kojem kožu detaljno očistimo. Neophodno je skinuti površinski rožnati sloj i dubinski očistiti pore od ostataka šminke i drugih nečistoća kako bi koža bila spremna za prihvatanje aktivnih supstanci koje ćemo kasnije uneti.

 • Zavisno od tipa, starosti, stanja kože, stepena oštečenja koji želimo da saniramo i onoga što želimo da postignemo tretmanom, vršimo odabir supstanci i nanosimo na lice koktel aktivnih supstanci koji može sadržati nano peptide, ekstrakte matičnih ćelija, ekstrakte biljaka, hijaluronsku kiselinu, vitamine, minerale… Sastav koktela je od izuzetne važnosti, jer nakon mikropenetracija izazvanih dermapenom, upravo će oni biti ti koji će pokrenuti i pomoći procese regeneracije u koži. Zato smo u našem centru odabrali najkvalitetnije preparate vodećih svetskih brendova medicinske kozmetike.
 • U sledećem koraku, dermapen svojim mikroiglicama pravi male vertikalne ubode pod uglom od 90 stepeni i time omogućava prolaz aktivnih supstanci u kožu. Upravo u tim mikrooštećenjima će i započeti procesi regeneracije i obnove kože. Dermapen se lako kontroliše, dužina iglica se podešava kao i brzina kojom se izvode ubodi, zavisno od regije na licu koju radimo kao i u zavisnosti od toga šta želimo da postignemo tretmanom. Iglice dermapena su fine i tanke, tako da se tokom tretmana može osetiti samo blago peckanje.

 • Kao krajnji rezultat svega dobijamo odgovor kože na ove nadražaje stimulisanjem fibroblasta i pojačanim stvaranjem novog kolagena i elastina (ovaj proces se naziva neo kolageneza). Koža postaje čvršća, jača, a različite nepravilnosti na koje smo želeli da delujemo polako nestaju. U organizmu se stvaraju faktori rasta koji će podstaći procese obnavljanja tkiva i razvoj novih kapilara, tako da se poboljšava prokrvljenost kože i omogućava bolje snabdevanje kiseonikom i hranljivim materijama, a time se poboljšava opšti kvalitet i stanje kože.
Nakon tretmana, prva faza obnove i oporavka može biti malčice neprijatna zbog toga što se koža peruta par dana, slično kao kod hemijskog pilinga. U sledećoj fazi, pomoću faktora rasta dolazi do obnavljanja tkiva i stvaranja novog kolagena i elastina. Podstiče se razvoj novih kapilara, koža postaje bolje i brže prokrvljena, ćelije kože brže i lakše dobijaju više kiseonika i hranljivih materija, što sve značajno doprinosi poboljšanju kvaliteta i izgleda kože.

Dermapen tretman koristimo kada želimo da postignemo:

 • Zatezanje, podmlađivanje kože, uklanjanje bora;
 • Poboljšanje opšteg stanja, kvaliteta i izgleda kože;
 • Regeneraciju i biorevitalizacija kože;
 • Poboljšanje volumena i hidrataciju kože;
 • Uklanjanje ožiljaka od akni ili onih koji su nastali na neki drugi način;
 • Uklanjanje hiperpigmentacija i ujednačavanje tena;
 • Tretiranje i uklanjanje podočnajka; 
 • Eliminaciju strija;
 • Lečenje problematične aknozne, masne kože, preteranog lučenja sebuma i smanjenje proširenih pora.

Celokupan tretman traje 1.5-2h i podrazumeva pripremu za tretman, zatim pripremu i nanošenje koktela, rad dermapenom i nanošenje maski koje umiruju kožu posle procedure. Nakon tretmana sledi nanošenje odgovarajuće dermokozmetike koja dodatno hrani i oporavlja kožu.

Kako se ponašati nakon dermapen tretmana?

Neposredno nakon tretmana koža je upaljena, crvena, zategnuta, može biti prisutan blagi otok, a javlja se osetljivost na dodir i svrab. Ovo stanje se posle 1-2 sata smiruje, a zatim se u narednih 24-48h situacija normalizuje. Prvog dana nakon tretmana, koža se ne sme umivati, kako se ne bi uklonili preparati koji su naneti za oporavak kože. Drugog dana nakon tretmana kožu smete oprati mlakom vodom.

Ne sme se nanositi šminka. Treba izbegavati preteranu fizičku aktivnost i znojenje. Izbegavati sunčanje (direktno izlaganje suncu ili solarijum) uz obavezno i stalno korišćenje krema sa maksimalnim zaštitnim faktorom 50. Nakon 5-7 dana koža će biti potpuno regenerisana, tako da je potrebno da svoje aktivnosti i obaveze prilagodite neophodnom periodu oporavka.

Rezultati

Prvi rezultati su vidljivi nakon 2 nedelje, koliko je potrebno za sintetisanje kolagena i elastina. Rezultati se vide već nakon jednog tretmana, a za postizanje maksimalnih rezultata koji će biti dugotrajniji, preporuka je da se uradi serija od 4-5 tretmana.

Tretmani se ponavljaju u razmaku 3-4 nedelje. Ako se radi samo površinska nega, hidratacija, uklanjanje fleka, apsorpcija kozmetičkih preparata, rezulati su vidljivi več nakon 7 dana. Dok kod većih oštećenja,dubokih bora,ožiljaka trezultati su vidljivi nakon 2 meseca. Odrzavanje na 6 meseci jedan tretman.

Kontraindikacije za dermapen tretman

Tretman dermapenom je kontraindikovan kod trudnica, dojilja, onkoloških pacijenata, pacijenata sa epilepsijom i dijabetesom. Takođe, tretman se ne sme kombinovati sa laserskim tretmanima, hemijskim pilinzima, voćnim kiselinama i drugim invazivnim metodama.

Pogledajte cene dermapen tretmana, kao i drugih tretmana u našem Laser Centru.

Rezerviši termin

Popunite formu i izvršite rezervaciju online.